Kosttillskott

Kosttillskott
I och med det ökande intresset för kosttillskott har denna fråga blivit mer och mer aktuell. Svaret är enklare än vad många tror. Allting grundar sig på att få i sig det dagliga rekommenderade intaget av proteiner, vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror. På grund av ett antal olika orsaker har denna uppgift blivit svårare med tiden. Nedan tar vi upp ett par av dem.
 
Stress
Vi människor blir mer och mer utsatta för daglig stress. I och med detta blir det vanligare att prioriteringen för att dagligen få i sig näringsrik och vällagad mat, blir lägre. Det är inte alltid man hinner med allt.
 
Utvecklingen av livsmedel
Dagens livsmedel är långt ifrån lika näringsrika som de en gång var. Varför? Jo på grund av den kraftiga tillväxten inom livsmedelsindustrin har konsekvensen blivit att man transporterar enorma sträckor, skördar för tidigt och urlakar matjorden. En annan stor bidragande faktor till att maten idag är mindre näringsrik är utvecklingen inom livsmedelstillsatser.
 
Summering
Se över dina kostvanor och fundera över hur du kan få i dig det du behöver. Utgå ifrån att äta bra mat och komplettera därefter vid behov med kosttillskott.